fbpx

מתכון לקציצות אדומות

קבלו משולי מתכון לקציצות אדומות וטעימות במיוחד לחג 

עם ימבה ירקות שילדים אוהבים מאוד

מצרכים:

לרוטב: (לשים בסיר לפי הסדר)

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצים

1.5 כפית סוכר חום

חצי כפית מלח

חצי כפית פפריקה אדומה (מתוקה)

קורט כורכום

קורט כמון

לפתוח את הטעמים על אש נמוכה

להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, ועוד 200 מ"ל עגבניות טחונות.

להוסיף 400 מ"ל מים רותחים, לערבב ולתת לרוטב להתבשל ולצמצם מעט נוזלים

ובינתיים להכין את הקציצות.

לקציצות:

קילו בשר טחון.

לטחון בבלנדר:

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

1 זוקיני

1 בצל

לסנן את הנוזלים אבל לא את הכל.

להוסיף לבשר הטחון חצי כפית מלח ואת הירקות שטחנו.

לערבב את הבשר, שימי לב ככל שתערבבי יותר זמן את הבשר,

ככה הקציצות יצאו יותר רכות וטעימות.

לגלגל את הקציצות לקציצות בינוניות, הן מעט מתכווצות בבישול.

להכניס לסיר את הקציצות (כשהרוטב רותח) בצורה מעגלית כדי שלא יעלו

אחת על השניה בזמן ששמים אותן בסיר. לבשל כ 40 דקות בערך.

אפשר להגיש את הקציצות על מצע של אורז/פתיתים או כל מה שהילדים אוהבים.

שיהיה בתאבון לרלרניות!

לצפייה בסרטון של המתכון תלתלו כאן

דילוג לתוכן